adplus-dvertising
51. In computer networking, TCP/IP model also known as
a. XYZ model
b. Network model
c. OSI model
d. DOD model
Answer: (d).DOD model

52. Which of the following layer does TCP/IP model not have but OSI have this layer?
a. Session layer
b. Presentation layer
c. Application layer
d. Both a and b
Answer: (d).Both a and b

53. Which of the following layer is not part of the OSI layer Model?
a. Internet layer
b. Physical layer
c. Network layer
d. Application layer
Answer: (a).Internet layer

54. Which of the functionalities does presentation layer include?
a. Data compression
b. Data description
c. Data encryption
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

55. Which layers of the OSI model are host-to-host layers?
a. Transport, Session, Persentation, Application
b. Network, Transport, Session, Presentation
c. Datalink, Network, Transport, Session
d. Physical, Datalink, Network, Transport
Answer: (a).Transport, Session, Persentation, Application

56. Which of the following layer of OSI model also called end-to-end layer?
a. Presentation layer
b. Network layer
c. Session layer
d. Transport layer
Answer: (d).Transport layer

57. The processes on each machine that communicate at a given layer are called
a. UDP process
b. Intranet process
c. Server technology
d. Peer-peer process
Answer: (d).Peer-peer process

58. Which of the following layer is not network support layer?
a. Transport Layer
b. Network Layers
c. Data link Layer
d. Physical Layer
Answer: (a).Transport Layer

59. This OSI layer divides a file into segments that are an efficient size for routing.
a. Session Layer
b. Physical Layer
c. Application Layer
d. Transport layer
Answer: (d).Transport layer

60. Transport layer of OSI model lies between Network and ___________ layer.
a. Application
b. Data link
c. Session
d. Presentation
Answer: (c).Session

Page 6 of 19