1. The physical layer is concerned with the movement of _______ over the physical medium.
a. programs
b. dialogs
c. protocols
d. bits
Answer: (d).bits

2. The _______ is the physical path over which a message travels.
a. Protocol
b. Medium
c. Signal
d. All the above
Answer: (b).Medium

3. Before data can be transmitted, they must be transformed to ________.
a. periodic signals
b. electromagnetic signals
c. aperiodic signals
d. low-frequency sine waves
Answer: (b).electromagnetic signals

4. A periodic signal completes one cycle in 0.001 s. What is the frequency?
a. 1 Hz
b. 100 Hz
c. 1 KHz
d. 1 MHz
Answer: (c).1 KHz

5. The physical layer concerns with
a. bit-by-bit delivery
b. process to process delivery
c. application to application delivery
d. none of the above
Answer: (a).bit-by-bit delivery

6. The physical layer translates logical communication requests from the ______ into hardware specific operations.
a. data link layer
b. network layer
c. trasnport layer
d. application layer
Answer: (a).data link layer

7. The term ......... describes the position of the waveform relative to time 0.
a. Frequency
b. Phase
c. Phase Shift
d. Time period
Answer: (b).Phase

8. In a frequency-domain plot, the horizontal axis measures the ________.
a. peak amplitude
b. frequency
c. phase
d. slope
Answer: (b).frequency

9. In a time-domain plot, the horizontal axis is a measure of ________.
a. signal amplitude
b. frequency
c. phase
d. time
Answer: (d).time

10. If the bandwidth of a signal is 5 KHz and the lowest frequency is 52 KHz, what is the highest frequency?
a. 5 KHz
b. 10 KHz
c. 47 KHz
d. 57 KHz
Answer: (d).57 KHz

Page 1 of 24
prepbytes affliate link