adplus-dvertising
41. The OSI model consists of _______ layers.
a. three
b. five
c. seven
d. eight
Answer: (c).seven

42. The _______ model shows how the network functions of a computer ought to be organized.
a. CCITT
b. OSI
c. ISO
d. ANSI
Answer: (b).OSI

43. Why was the OSI model developed?
a. Manufacturers disliked the TCP/IP protocol suite
b. The rate of data transfer was increasing exponentially
c. Standards were needed to allow any two systems to communicate
d. None of the above
Answer: (c).Standards were needed to allow any two systems to communicate

44. When data are transmitted from device A to device B, the header from A's layer 4 is read by B's _______ layer.
a. Physical
b. Transport
c. Application
d. None of the above
Answer: (b).Transport

45. Layer 2 lies between the physical layer and the _______ layer.
a. Network
b. Data link
c. Transport
d. None of the above
Answer: (a).Network

46. The _______ layer lies between the network layer and the application layer.
a. Physical
b. Data link
c. Transport
d. None of the above
Answer: (c).Transport

47. As the data packet moves from the upper to the lower layers, headers are _______.
a. Added
b. Removed
c. Rearranged
d. Modified
Answer: (a).Added

48. The Internet model consists of _______ layers.
a. Three
b. Five
c. Seven
d. Eight
Answer: (b).Five

49. _______ is the protocol suite for the current Internet.
a. TCP/IP
b. NCP
c. UNIX
d. ACM
Answer: (a).TCP/IP

50. In OSI model dialogue control and token management are responsibilities of ?
a. Session Layer
b. Network layer
c. Transport layer
d. Data link layer
Answer: (a).Session Layer

Page 5 of 19