1. What is the use of Ping command?
a. To test a device on the network is reachable
b. To test a hard disk fault
c. To test a bug in a Application
d. To test a Pinter Quality
Answer: (a).To test a device on the network is reachable

2. What is the maximum header size of an IP packet?
a. 32 bytes
b. 64 bytes
c. 30 bytes
d. 60 bytes
Answer: (d).60 bytes

3. What do you mean by broadcasting in Networking?
a. It means addressing a packet to all machine
b. It means addressing a packet to some machine
c. It means addressing a packet to a particular machine
d. It means addressing a packet to except a particular machine
Answer: (a).It means addressing a packet to all machine

4. Which of the following is reliable communication protocol?
a. TCP
b. IP
c. UDP
d. All of the above
Answer: (a).TCP

5. DHCP Server provides _____ to the client.
a. Protocol
b. IP Address
c. MAC Address
d. Network Address
Answer: (b).IP Address

6. Controlling access to a network by analyzing the incoming and outgoing packets is called
a. IP Filtering
b. Data Filtering
c. Packet Filtering
d. Firewall Filtering
Answer: (c).Packet Filtering

7. This is an Internet Protocol (IP)-based storage networking standard for linking data storage facilities that can be used over existing Ethernet networks.
a. NAT
b. RAID
c. iSCSI
d. NIC
Answer: (c). iSCSI

8. This is the telecommunication protocol that all computers must use to be part of the Internet.
a. Internet Protocol
b. FTP
c. Border Gateway Protocol
d. DHCP
Answer: (a).Internet Protocol

9. This is one of two protocols that let a network administrator supervise and distribute IP addresses from a central point. It automatically sends a new IP address when a computer is plugged into a different place in the network.
a. DHCP
b. TCPMAN
c. TCP
d. UDP
Answer: (a).DHCP

10. ______________ allow many devices to share limited address space on a network.
a. Multiple addressing
b. Port addressing
c. Dynamic addressing
d. None of the above
Answer: (c).Dynamic addressing

Page 1 of 34