1. Ethernet uses a ______ physical address that is imprinted on the network interface card (NIC).
a. 32-bit
b. 64-bit
c. 6-byte
d. none of the above
Answer: 6-byte

2. You have 10 users plugged into a hub running 10Mbps half-duplex. There is a server connected to the switch running 10Mbps half-duplex as well. How much bandwidth does each host have to the server?
a. 100 kbps
b. 10 Mbps
c. 1 Mbps
d. 2 Mbps
Answer: (b).10 Mbps

3. How many bytes are in Ethernet address?
a. 6
b. 5
c. 4
d. 3
Answer: (a).6

4. How different computers are connected to a LAN by a cable?
a. Interface card
b. Modem
c. DSL
d. DSLAM
Answer: (a).Interface card

5. How many bits are there in the Ethernet address?
a. 64 bits
b. 48 bits
c. 32 bits
d. 16 bits
Answer: (b).48 bits

6. On an Ethernet network, this is the unit of data that is transmitted between network points. It has explicit minimum and maximum lengths and a set of required pieces of information that must appear within it.
a. data-chunk
b. frame
c. data packet
d. packet
Answer: (b).frame

7. _____ transmission technology (based on Ethernet) provides a data rate of 1 billion bits per second.
a. 10BASE-T Ethernet
b. Standard Ethernet
c. Fast Ethernet
d. Gigabit Ethernet
Answer: (d).Gigabit Ethernet

8. A personal computer or workstation on an Ethernet network must have one of these cards.
a. TDI
b. NIC
c. PCI
d. None of the above
Answer: (b).NIC

9. This is a device that can be used to connect one Ethernet network to another nearby Ethernet network.
a. gateway
b. switch
c. bridge
d. forwarder
Answer: (c).bridge

10. What is the hexadecimal equivalent of the Ethernet address 01011010 00010001 01010101 00011000 10101010 00001111?
a. 5A:88:AA:18:55:F0
b. 5A:81:BA:81:AA:0F
c. 5A:18:5A:18:55:0F
d. 5A:11:55:18:AA:0F
Answer: (d).5A:11:55:18:AA:0F

Page 1 of 19