1. The local telephone network is the example of ___________network.
a. Circuit switch
b. Packet switch
c. Both a and b
d. None of the above
Answer: (b).Packet switch

2. STP (Spanning tree protocol) is a switching protocol that prevents _____ in switching network.
a. Route poisoning
b. Use for network discovery
c. Broadcast
d. Loops
Answer: (d).Loops

3. A Circuit-Switched Network is made of a set of switches connected by physical
a. links
b. media
c. nodes
d. frames
Answer: (a).links

4. Actual communication in a circuit-switched network requires
a. one phase
b. two phases
c. three phases
d. four phases
Answer: (c).three phases

5. Setup, data transfer, and connection teardown are three phases of
a. packet switching
b. circuit switching
c. message switching
d. none of the above
Answer: (b).circuit switching

6. Circuit switching takes place at the
a. session layer
b. application layer
c. data link layer
d. physical layer
Answer: (d).physical layer

7. In Circuit Switching, resources need to be reserved during the
a. Data transfer phase
b. Teardown phase
c. Setup phase
d. Propagation phase
Answer: (c).Setup phase

8. Switching in Internet done by using datagram approach to packet switching at the
a. network layer
b. application layer
c. data link layer
d. physical layer
Answer: (a).network layer

9. Traditionally, _____ methods of switching have been important.
a. four
b. three
c. five
d. six
Answer: (b).three

10. A ________ network is made of a set of switches connected by physical links, in which each link is divided into n channels.
a. line-switched
b. frame-switched
c. circuit-switched
d. none of the above
Answer: (c).circuit-switched

Page 1 of 9