1. Central Computer which is powerful than other computers in the network is called as __________.
a. Client
b. Server
c. Hub
d. Switch
Answer: (b).Server

2. Machine that places the request to access the data is generally called as __________.
a. Server Machine
b. Client Machine
c. Request Machine
d. None of the above
Answer: (b).Client Machine

3. The applications of the Client and Server Model are
a. World Wide Web
b. Network Printing
c. Email
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

4. The client–server model is an approach to computer network programming developed at __________.
a. AT&T Bell Lab
b. Xerox PARC
c. Intel Lab
d. None of the above
Answer: (b).Xerox PARC

5. File transfer protocol (FTP) is built on _________architecture
a. Peer to peer
b. Client server
c. Both a and b
d. None of the above
Answer: (b).Client server

6. The time taken by a packet to travel from client to server and then back to the client is called ____
a. STT
b. RTT
c. PTT
d. Total time
Answer: (b).RTT

7. In the process of fetching a web page from a server the HTTP request/response takes ______ RTTs.
a. 2
b. 1
c. 4
d. 3
Answer: (b).1

8. The first line of HTTP request message is called ____.
a. Request line
b. Header line
c. Status line
d. Entery line
Answer: (a).Request line

9. FTP is built on _____ architecture.
a. Client-server
b. P2P
c. Both of the above
d. None of the above
Answer: (a).Client-server

10. An RPC (remote procedure call) is initiated by the
a. server
b. client
c. both (a) and (b)
d. none of the mentioned
Answer: (b).client

Page 1 of 3