1. Which of the following is an application layer service?
a. Remote login
b. Mail service
c. File transfer and access
d. All the above
Answer: (d).All the above

2. Mail services are available to network users through the _______ layer.
a. Data link
b. Physical
c. Transport
d. Application
Answer: (d).Application

3. The protocol data unit (PDU) for the application layer in the Internet stack is
a. Segment
b. Datagram
c. Message
d. Frame
Answer: (c).Message

4. What is the maximum size of data that the application layer can pass on to the TCP layer below?
a. Any size
b. 2^16 bytes - size of TCP header
c. 2^8 bytes
d. 1500 bytes
Answer: (a).Any size

5. Which one of the following statements is NOT correct about HTTP cookies?
a. A cookies is a piece of code that has the potential to compromise the security of an Internet user
b. A cookie gains entry to the user’s work area through an HTTP header
c. A cookie has an expiry date and time
d. Cookies can be used to track the browsing pattern of a user at a particular site
Answer: (a).A cookies is a piece of code that has the potential to compromise the security of an Internet user

6. Application is the ____layer in OSI model
a.  7th
b.  6th
c. 5th
d. 4th
Answer: 7th

7. You have sent a file from Host A to Host B, in which format that file will be received at Application layer?
a. Packets
b. Segments
c. Data
d. Frames
Answer: (c).Data

8. Application layer is _____ level layer in OSI model
a. High level
b. Low level
c. Both High and Low level
d. None of the above
Answer: (a).High level

9. The Application layer defined in OSI model as a __________responsible for displaying received information from the user.
a. User Ends
b. User Interface
c. End Layer
d. Presentation Layer
Answer: (b).User Interface

10. Application layer is also said to be a _______layer
a. Service layer
b. Transport layer
c. Session layer
d. Abstraction layer
Answer: (a).Service layer

Page 1 of 10