1. The wireless LAN specification is defined by IEEE, called, _______which covers the data link and physical layer
a. IEEEE 802.2
b. IEEE 802.11
c. IEEE 802.3
d. IEEE 802.5
Answer: (b).IEEE 802.11

2. Bluetooth is a _______technology that connected devices in a small area.
a. VLAN
b. Wireless LAN
c. Wired LAN
d. None of the above
Answer: (b).Wireless LAN

3. Token Ring is a data link technology for?
a. WAN
b. MAN
c. LAN
d. both a and b above
Answer: (c).LAN

4. _______ is the most widely used local area network protocol.
a. Token Ring
b. Token Bus
c. Ethernet
d. none of the above
Answer: (c).Ethernet

5. The IEEE 802.3 Standard defines _________ CSMA/CD as the access method for first-generation 10-Mbps Ethernet.
a. 1-persistent
b. p-persistent
c. non-persistent
d. none of the above
Answer: (a).1-persistent

6. In _________, autonegotiation allows two devices to negotiate the mode or data rate of operation.
a. Standard
b. Fast Ethernet
c. Gigabit Ethernet
d. Ten-Gigabit Ethernet
Answer: (b).Fast Ethernet

7. __________ uses two pairs of twisted-pair cable.
a. 100Base-TX
b. 100Base-FX
c. 100Base-T4
d. none of the above
Answer: (a).100Base-TX

8. _________ uses two fiber-optic cables.
a. 100Base-TX
b. 100Base-FX
c. 100Base-T4
d. none of the above
Answer: (b).100Base-FX

9. _________ uses four pairs of voice-grade, or higher, twisted-pair cable.
a. 100Base-TX
b. 100Base-FX
c. 100Base-T4
d. none of the above
Answer: (c).100Base-T4

10. Gigabit Ethernet has a data rate of ________Mbps.
a. 10
b. 100
c. 1000
d. 10,000
Answer: (c).1000

Page 1 of 4