1. Which topology requires a central controller or hub?
a. Mesh
b. Star
c. Bus
d. Ring
Answer: (b).Star

2. Which topology requires a multipoint connection?
a. Mesh
b. Star
c. Bus
d. Ring
Answer: (c).Bus

3. Multipoint topology is
a. Bus
b. Star
c. Mesh
d. Ring
Answer: (a).Bus

4. In mesh topology, every device has a dedicated topology of
a. Multipoint linking
b. Point to point linking
c. None of Above
d. Both a and b
Answer: (a).Multipoint linking

5. Bus, ring and star topologies mostly used in the
a. LAN
b. MAN
c. WAN
d. Internetwork
Answer: (a).LAN

6. Combination of two or more topologies are called
a. Star
b. Bus
c. Ring
d. Hybrid
Answer: (d).Hybrid

7. The topology with highest reliability is ?
a. Bus topology
b. Star topology
c. Ring Topology
d. Mesh Topology
Answer: (d).Mesh Topology

8. Star Topology is Based On a Central Device that can be __________ ?
a. HUB
b. Switch
c. Only a
d. Both a and b
Answer: (d).Both a and b

9. Which of the following is not type of the network topology?
a. Mesh
b. Bus
c. Ring
d. stub
Answer: (d).stub

10. In a star-topology Ethernet LAN, _______ is just a point where the signals coming from different stations collide; it is the collision point.
a. An active hub
b. A passive hub
c. either (a) or (b)
d. neither (a) nor (b)
Answer: (b).A passive hub

Page 1 of 11