adplus-dvertising
11. This layer present in OSI model addition to layers in TCP/IP layers
a. Application layer
b. Presentation layer
c. Session layer
d. Both b and c
Answer: (d).Both b and c

12. Application layer is implemented in
a. End system
b. NIC
c. Ethernet
d. None of the mentioned
Answer: (a).End system

13. Transport layer is implemented in
a. End system
b. NIC
c. Ethernet
d. None of the mentioned
Answer: (a).End system

14. The functionalities of presentation layer includes
a. Data compression
b. Data encryption
c. Data description
d. All of the mentioned
Answer: (d).All of the mentioned

15. In OSI model, when data is sent from device A to device B, the 5th layer to recieve data at B is
a. Application layer
b. Transport layer
c. Link layer
d. Session layer
Answer: (d).Session layer

16. In Internet protocol stack, when data is sent from device A to device B, the 5th layer to receive data at B is
a. Application layer
b. Transport layer
c. Link layer
d. Session layer
Answer: (a).Application layer

17. In the OSI model, as a data packet moves from the lower to the upper layers, headers are _______
a. Added
b. Removed
c. Rearranged
d. None of the mentioned
Answer: (b).Removed

18. Identify the statement which cannot be associated with OSI model
a. A structured way to discuss and easier update syatem components
b. One layer may duplicate lower layer functionality
c. Functionality at one layer no way requires information from another layer
d. None of the mentioned
Answer: (c).Functionality at one layer no way requires information from another layer

19. As the data packet moves from lower to upper layers, headers are
a. added
b. subtracted
c. rearranged
d. modified
Answer: (b).subtracted

20. Suppose your network is connected to another network via a router. Which OSI
model layer provides the information necessary to direct data between the two
networks?
a. Network layer
b. Physical layer
c. Data Link layer
d. Session layer
Answer: (a).Network layer

Page 2 of 19