1. The type of encoding in which manipulation of bit streams without regard to what the bits mean is .....................
a. Destination encoding
b. Entropy encoding
c. Source encoding
d. Differential encoding
Answer: (b).Entropy encoding

2. Which one of the following is correct ?
a. Character - represented by One’s Complement
b. Character - represented by Two’s Complement
c. Integer - represented by ASCII
d. Character - represented by Unicode
Answer: (d).Character - represented by Unicode

3. The protocol used to provide security to e-mails?
a. POP
b. PGP
c. SNMP
d. HTTP
Answer: (b).PGP

4. The art of breaking ciphers is known as:
a. cryptology
b. cryptography
c. cryptanalysis
d. crypting
Answer: (c).cryptanalysis

5. The number of subkeys generated in IDEA algorithm are .................
a. 54
b. 48
c. 52
d. 50
Answer: (c).52

6. Number of S - boxes used in DES algorithm is ...............
a. 4
b. 8
c. 16
d. 32
Answer: (b).8

7. The ................... portion of LAN management software restricts access, records user activities and audit data etc.
a. Configuration management
b. Security management
c. Performance management
d. None of these
Answer: (b).Security management

8. In cryptography the following uses transposition ciphers and the keyword is LAYER. Encrypt the following message (spaces are omitted during encryption)

WELCOME TO NETWORK SECURITY!
a. WMEKREETSILTWETCOOCYONRU!
b. EETSICOOCYWMEKRONRU!LTWET
c. LTWETONRU!WMEKRCOOCYEETSI
d. ONRU!COOCYLTWETEETSIWMEKR
Answer: (b).EETSICOOCYWMEKRONRU!LTWET

9. The length of the key in one time pad method is ....................
a. Random
b. Fixed
c. 64
d. 56
Answer: (a).Random

10. ............... is an example for public key algorithm.
a. RSA
b. DES
c. IREA
d. RC5
Answer: (a).RSA

Page 1 of 2