61. Which of the following is required to communicate between two computers?
a. communications software
b. protocol
c. communication hardware
d. all of above including access to transmission medium
Answer: (d).all of above including access to transmission medium

62. What is NIC used for?
a. To remotely access PC
b. To connect computer to a network
c. It is used in junipers routers for gateway card
d. None
Answer: (b).To connect computer to a network

63. In a type of computer network, what does MAN stands for?
a. Major area network
b. Mini area network
c. Metropolitan area network
d. Micro area network
Answer: (c).Metropolitan area network

64. Which of the following are the uses of computer Network Technology?
a. Power communication medium
b. Resource sharing
c. Provide high reliability
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

65. Which of the following is not the network edge device?
a. Switch
b. Server
c. PC
d. MAC
Answer: (a).Switch

66. Which of the following is the type of the computer network?
a. Metropolitan area network (MAN)
b. Local area network (LAN)
c. Personal area network (PAN)
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

67. You have shared printers and scanners centrally in a Computer network, what is it called?
a. Data sharing
b. Recourse sharing
c. Device sharing
d. Hardware sharing
Answer: (b).Recourse sharing

68. Which of the following is the set of rules that governs data communication?
a. FCC
b. Standards
c. Protocols
d. RFCs
Answer: (c).Protocols

69. How many layers does OSI have?
a. 4
b. 7
c. 5
d. 6
Answer: (b).7

70. Collection of network or networks is called
a. Intranet
b. Internet
c. Extranet
d. LAN network
Answer: (b).Internet