51. ______ refers to the physical or logical arrangement of a network.
a. Data flow
b. Mode of operation
c. Topology
d. None of the above
Answer: (c).Topology

52. Devices may be arranged in a _____ topology.
a. ring
b. mesh
c. bus
d. all of the above
Answer: (d).all of the above

53. A _______ is a data communication system within a building, plant, or campus, or between nearby buildings.
a. LAN
b. MAN
c. WAN
d. none of the above
Answer: (a).LAN

54. A ______ is a data communication system spanning states, countries, or the whole world.
a. MAN
b. LAN
c. WAN
d. none of the above
Answer: (c).WAN

55. ________ is a collection of many separate networks.
a. A WAN
b. An internet
c. a LAN
d. None of the above
Answer: (b).An internet

56. There are ______________ Internet service providers.
a. local
b. regional
c. national and international
d. all of the above
Answer: (d).all of the above

57. A ________ is a set of rules that governs data communication.
a. forum
b. protocol
c. standard
d. none of the above
Answer: (b).protocol

58. ________ is an idea or concept that is a precursor to an Internet standard.
a. RCF
b. RFC
c. ID
d. none of the above
Answer: (b).RFC

59. Network protocols are?
a. Agreements on how communication components and DTE's are to communicate
b. Logical communication channels for transferring data
c. Physical communication channels sued for transferring data
d. None of above
Answer: (a).Agreements on how communication components and DTE's are to communicate

60. What is a stub network?
a. A network that has only one entry and exit point.
b. A network with only one entry and no exit point.
c. A network with more than one exit point.
d. A network with more than one exit and entry point.
Answer: (a).A network that has only one entry and exit point.

Page 6 of 54