31. Kernel mode of the operating system is also called
a. user mode
b. system mode
c. supervisor mode
d. both a and b
Answer: (c).supervisor mode

32. Multi-processor systems of the computer system has advantage of
a. cost
b. reliability
c. uncertainty
d. scalability
Answer: (b).reliability

33. Time sharing systems of the computer system have
a. clusters
b. nodes
c. file system
d. both a and b
Answer: (c).file system

34. One megabyte memory storage in the form of bytes is equal to
a. 1024 bytes
b. 1024 kilo bytes
c. 1056 bytes
d. 1058 kilo bytes
Answer: (b).1024 kilo bytes

35. One that is not a type of multiprocessor of the computer system is
a. dual core
b. blade server
c. clustered system
d. single core
Answer: (d).single core

36. Beowulf clusters of the computer system are linked through
a. LAN
b. WAN
c. PAN
d. TAN
Answer: (a).LAN

37. One that is not a peripheral device of the computer system is
a. keyboard
b. mouse
c. printer
d. register
Answer: (d).register

38. Instructions that are requested by the system are first
a. fetched
b. decoded
c. executed
d. deleted
Answer: (a).fetched

39. Each node in clustered system of the computer system monitors
a. itself
b. One other node
c. neighboring node
d. One or more nodes
Answer: (d).One or more nodes

40. A bit that selects the mode of the operating system is called
a. kernel bit
b. user bit
c. mode bit
d. system bit
Answer: (c).mode bit

Page 4 of 54
prepbytes affliate link