adplus-dvertising
81. Response time in time sharing of operating system is usually
a. 1sec
b. 1sec
c. less than 1sec
d. more than 1sec
Discuss
Answer: (c).less than 1sec

82. One that is not a part of a desktop computer is
a. mouse
b. monitor
c. printer
d. keyboard
Discuss
Answer: (c).printer

83. A single threaded process of operating system programs has
a. One program counter
b. Two program counters
c. Three program counters
d. Four program counters
Discuss
Answer: (a).One program counter

84. Process creation is handled by
a. input
b. output
c. operating system
d. memory
Discuss
Answer: (c).operating system

85. In a time-sharing system the operating system must ensure reasonable response time which is accomplished through?
a. Operating System
b. I/O Devices
c. Virtual memory
d. Swapping
Discuss
Answer: (d).Swapping

86. Division by zero error are caused by
a. user defined code
b. OS code
c. process
d. interrupt
Discuss
Answer: (a).user defined code

87. UMA related to computers, is an abbreviation of
a. uniform memory access
b. non uniform memory access
c. under memory access
d. uniform module access
Discuss
Answer: (a).uniform memory access

88. Jobs of the computer system for execution are loaded into
a. device
b. registers
c. memory
d. both a and b
Discuss
Answer: (c).memory

89. For Orderly access to the shared memory a computer system uses
a. memory controllers
b. microcontrollers
c. device controllers
d. macro controllers
Discuss
Answer: (a).memory controllers

90. Interrupt mechanism for every computer system is
a. same
b. different
c. pre-defined
d. both a and b
Discuss
Answer: (d).both a and b