adplus-dvertising
1. ___________ begins at the root and follows a path down to the specified file.
a. Relative path name
b. Absolute path name
c. Standalone name
d. All of the above
Answer: (b).Absolute path name

2. Which directory implementation is used in most Operating System?
a. Single level directory structure
b. Two level directory structure
c. Tree directory structure
d. Acyclic directory structure
Answer: (c).Tree directory structure

3. A tree sturctured file directory system
a. allows easy storage and retrieval of file names
b. is a much debated unecessary feature
c. is not essential when we have millions of files
d. none of the above
Answer: (a).allows easy storage and retrieval of file names

4. ___________ begins at the root and follows a path down to the specified file.
a. Relative path name
b. Absolute path name
c. Standalone name
d. All of the above
Answer: (b).Absolute path name

5. Which type of software can be used to merge data of two files in one file ?
a. System software
b. Networking software
c. Documenting software
d. Utility Software
Answer: (d).Utility Software

6. Which of following need a device driver ?
a. Cache
b. Disk
c. Main Menory
d. Registers
Answer: (b).Disk

7. File record length
a. Should be chosen to match the data characteristics
b. should be fixed
c. should be variable
d. vary system to system
Answer: (a).Should be chosen to match the data characteristics

8. Files can have ?
a. Read Access
b. Write Access
c. Copy Access
d. All of above
Answer: (d).All of above

9. The “blocking factor” of a file is
a. The number of blocks accessible to a file
b. The number of blocks allocated to a file
c. The number of logical records in one physical record
d. None of the above
Answer: (c).The number of logical records in one physical record

10. The sum of the seek time, and the rotational delay is called the ………………..
a. reached time
b. access time
c. arrived time
d. common time
Answer: (b).access time

Page 1 of 10