11. Controller of the computer system transfers data from device to
a. buffers
b. cache
c. registers
d. indexes
Answer: (a).buffers

12. When many users accesses mainframes, this approach is called as
a. resource allocation
b. word processors
c. dedicated resources
d. interface
Answer: (a).resource allocation

13. Accessing same data from storage of the computer system is provided by
a. serial clusters
b. parallel clusters
c. Beowulf clusters
d. both a and b
Answer: (b).parallel clusters

14. To start an I/O operation the device driver loads the appropriate register into?
a. memory
b. Secondary storage
c. Device Controller
d. Arrays
Answer: (c).Device Controller

15. Symmetric multiprocessing architecture of the computer system uses shared
a. bus
b. memory
c. processors
d. both a and b
Answer: (d).both a and b

16. In asymmetric clustering other machines perform operations while one machine is in
a. hot standby mode
b. standby mode
c. reset mode
d. undefined mode
Answer: (a).hot standby mode

17. The ability to continuously providing service proportional to the level of surviving hardware
a. graceful upgradation
b. degradation
c. upgradation
d. graceful degradation
Answer: (d).graceful degradation

18. Secondary memory of the computer system is also called
a. non volatile
b. volatile
c. reserved
d. small
Answer: (a).non volatile

19. Environment in which programs of the computer system are executed is:
a. operating system
b. nodes
c. clustered system
d. both a and b
Answer: (a).operating system

20. One word memory storage is the collection of
a. 2 bytes
b. 4 bytes
c. 7 bytes
d. 8 bytes
Answer: (b).4 bytes

Page 2 of 54
prepbytes affliate link