adplus-dvertising
1. Which of the following is not a type of user interface?
a. command line
b. system interface
c. design interface
d. Both b and c
Answer: (d).Both b and c

2. The "NT" in windows NT stands for
a. not tested
b. network terminal
c. network technology
d. new technology
Answer: (d).new technology

3. Computer interface that is used by DOS is called
a. menu driven interface
b. command driven interface
c. design interface
d. system interface
Answer: (b).command driven interface

4. Windows is the most popular product of
a. sun system
b. microsoft
c. hewlett
d. ANSI
Answer: (b).microsoft

5. Operating systems which involves a GUI-based user interface are
a. windows
b. Linux
c. solaris
d. all of these
Answer: (d).all of these

6. Quick launch icon is a part of
a. tool bar
b. menu bar
c. task bar
d. title bar
Answer: (c).task bar

7. Task performed by START button is
a. maintain button
b. getting help
c. manage files
d. all of these
Answer: (d).all of these

8. Interface used by windows is called
a. menu driven interface
b. command driven interface
c. graphical user interface
d. prompt interface
Answer: (c).graphical user interface

9. Operating system which provides only a command-line user interface is
a. Mac OS
b. DOS
c. windows
d. UNIX
Answer: (b).DOS

10. The MS-DOS operating system is a
a. command line interface
b. single user interface
c. single tasking interface
d. all of these
Answer: (d).all of these

Page 1 of 9