A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

1. Dual mode of operating system has
a. 1 mode
b. 2 modes
c. 3 modes
d. 4 modes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).2 modes

2. Multi-processor system gives a
a. small system
b. tightly coupled system
c. loosely coupled system
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).tightly coupled system

3. Logical extension of multiprogramming operating system is
a. time sharing
b. multi-tasking
c. single programing
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

4. Multiprocessor system have advantage of
a. Increased Throughput
b. Expensive hardware
c. operating system
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Increased Throughput

5. Scheduling of threads are done by
a. input
b. output
c. operating system
d. memory
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).operating system

6. Multiprogramming of the computer system increases
a. memory
b. storage
c. CPU utilization
d. cost
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).CPU utilization

7. Another type of multiple-CPU system is the
a. mini Computer
b. Super Computer
c. Clustered System
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Clustered System

8. Interrupt table of pointers having addresses for each interrupt is located at
a. high memory
b. low memory
c. mid memory
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).low memory

9. Example of open source operating system is
a. UNIX
b. Linux
c. windows
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

10. Main memory of the computer system is also called
a. non volatile
b. volatile
c. reserved
d. large
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).volatile

Page 1 of 54