adplus-dvertising
61. Which operating system use write through catches
a. UNIX
b. XENIX
c. ULTRIX
d. DOS
Answer: (d).DOS

62. Which process is known for initializing a microcomputer with its OS
a. cold booting
b. boot recording
c. booting
d. warm booting
Answer: (c).booting

63. Remote computing services involves the use of timesharing and
a. multiprocessing
b. interactive processing
c. batch processing
d. real time processing
Answer: (c).batch processing

64. Dijkstra's algorithm deals with
a. mutual exclusion
b. deadlock recovery
c. deadlock avoidance
d. cache coherence
Answer: (c).deadlock avoidance

65. Daisy chain is a device for
a. connecting a number of controllers to a device
b. connecting a number of controllers to a device
c. all of above
d. none of above
Answer: (b).connecting a number of controllers to a device

66. A series of statements explaining how the data is to be processed is called
a. instruction
b. compiler
c. program
d. interpretor
Answer: (c).program

67. A hardware device which is capable of executing a sequence of instructions, is known as
a. CPU
b. ALU
c. CU
d. Processor
Answer: (d).Processor

68. With multiprogramming, ______ is used productively.
a. time
b. space
c. money
d. All of these
Answer: (a).time

69. What must reside in the main memory under all situations in a resident - OS computer?
a. Linker
b. Loader
c. Assembler
d. Compiler
Answer: (b).Loader

70. Where does a computer add and compare data?
a. Hard disk
b. Floppy disk
c. CPU chip
d. Memory chip
Answer: (c).CPU chip