91. A group of STAR topology networks connected to a BUS like a cable form or create the ___ topology as a whole.
a. BUS
b. STAR
c. RING
d. TREE
Answer: (d).TREE

92. Which is a network topology that is easy to build?
a. BUS, STAR
b. RING
c. TREE
d. All of the above
Answer: (a).BUS, STAR

93. State TRUE/FALSE.
A RING network topology is costly to build and difficult to maintain.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

94. Which is the network topology that is prone to bottlenecks though easy to install?
a. BUS
b. RING
c. STAR
d. TREE
Answer: (c).STAR

95. State TRUE/FALSE.
A STAR network topology offers high bandwidths over long distances.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

96. Which is not an ethernet topology below?
a. STAR
b. RECTANGLE
c. RING
d. None of the above
Answer: (b).RECTANGLE

97. Advantages of an Ethernet network are ___.
a. Easy to install and maintain even by persons with less technical knowledge
b. Cheaper to intall as the cables and RJ45 plugs are available in all varieties in open market
c. Easy to upgrade as the Ethernet is compatible with Gigabit-Ethernet, ATM (Asynchronous Transfer Mode) and Advanced Routing Switches.
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

98. What are the disadvantages of an Ethernet Network?
a. The length of Twisted pair copper cables can not be so long for good transmission quality.
b. Ethernet is fast only if the number of devices is less in the network due to CD (Collision Detection) technique. Only one device can transmit at a point of time.
c. Addition of new devices or stations slows down the network for all existing stations. Ethernet is suited only for low to medium traffic networks.
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

99. What are the other collision detection and recovery methods used along with Ethernet?
a. ALOHA
b. Slotted ALOHA, R-ALOHA
c. AX.25
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

100. Which are the collision free methods/technologies used to access the Medium Access Control (MAC)?
a. Token Bus
b. Token Ring
c. Both Token Ring and Token Bus
d. None of the above
Answer: (c).Both Token Ring and Token Bus

Page 10 of 11
prepbytes affliate link