71. Topology which takes more cable than e.g. a bus, but the benefit is that if a cable fails, only one node will be brought down is
a. bus topology
b. ring topology
c. star topology
d. mesh topology
Answer: (c).star topology

72. IEEE stands for ___.
a. Instistute of Electrical and Electronics Engineering
b. Institute of Electrical and Electronics Engineers
c. Institute Ethernet and Electronics Engineering
d. None of the above
Answer: (b).Institute of Electrical and Electronics Engineers

73. Choose the correct IEEE standards used to manage various computer networks.
a. IEEE 802.1 = Network Management standards, IEEE 802.2 = General Data Link Layer standards
b. IEEE 802.3 = MAC layer protocols for a BUS network with CSMA/CD, IEEE 802.4 = MAC layer protocols for a BUS network with Token passing feature
c. IEEE 802.5 = MAC layer protocols for a Token RING network, IEEE 802.6 = Standars to operate a MAN (Metropolitan Area Network)
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

74. Choose the cables or media used to implement 802.3 ethernet network below.
a. 10Base5 = Thick Coaxial cable, 10Base2 = Thin Coaxial cable
b. 10BaseT = Twisted Pair cable, 10BaseF = Fiber Optic cable
c. 10Broad36 = Broadband signalling over 75 Ohm cable
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

75. Who designed or invented an Ethernet networkfor LANs in the year 1973?
a. Grahambell
b. Dennis Ritchie
c. Robert Metcalfe
d. John McAfee
Answer: (c).Robert Metcalfe

76. What is the other name for an Ethernet network?
a. WAN
b. Mesh Network
c. DIX
d. DIG
Answer: (c).DIX

77. An Ethernet Jack is ___.
a. RJ11
b. RJ14
c. RJ45
d. None of the above
Answer: (c).RJ45

78. What is the sped of a 100BaseT cable?
a. 10 mbps
b. 100 mbps
c. 1 gbps
d. None of the above
Answer: (b).100 mbps

79. Choose the correct Base-T cables and their speeds.
a. 10Base-T = Ethernet with 10mbps, 100Base-T = Fast Ethernet with 100 mbps speed
b. 10GBase-T = Gigabit Ethernet with 1000 mbps or 1 gbps
c. 10GBase = 10 Gigabit Ethernet with 10 gbps speed
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

80. Choose the 10-GBasestandard cables from the below options that can carry data of 10gbps without loss up to 10km distance.
a. 10GBase-LX4
b. 10GBase-ER
c. 10GBase-SR
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

prepbytes affliate link