51. IEEE 802.8 is/was –
a. IBM Token Bus
b. Integrated Services LAN
c. Wireless LAN and Mesh
d. Fiber Optic TAG
Answer: (d).Fiber Optic TAG

52. Which of the following was the IBM Token bus?
a. IEEE 802.10
b. IEEE 802.11
c. IEEE 802.1
d. IEEE 802.4
Answer: (d).IEEE 802.4

53. What is the function of Network Interface Cards?
a. connects the clients, servers and peripherals to the network through a port
b. allows you to segment a large network into smaller, efficient networks
c. connects networks with different protocols like TCP/IP
d. boost the signal between two cable segments or wireless access points
Answer: (a).connects the clients, servers and peripherals to the network through a port

54. A device which is used to boost the signal between two cable segments or wireless access points is
a. Booster
b. Repeater
c. Switch
d. Router
Answer: (c).Switch

55. A device that provides a central connection point for cables is –
a. Switch
b. Hub
c. Gateway
d. Proxy Server
Answer: (c).Gateway

56. A device that connects networks with different protocols –
a. Switch
b. Hub
c. Gateway
d. Proxy Server
Answer: (c).Gateway

57. A device that helps prevent congestion and data collisions –
a. Switch
b. Hub
c. Gateway
d. Proxy Server
Answer: (a).Switch

58. A device that is used to connect a number of LANs is –
a. Router
b. Repeater
c. Bridge
d. Switch
Answer: (a).Router

59. Arrangement of computer network nodes and connections between them is called
a. network's topology
b. network's layout
c. Both a and b
d. network's link
Answer: (c).Both a and b

60. In computer network, bus, star, ring, mesh and tree are types of
a. network
b. topology
c. software
d. hardware
Answer: (b).topology

Page 6 of 11
prepbytes affliate link