adplus-dvertising
61. ___________ conversion involves three techniques: line coding, block coding, and scrambling.
a. Analog-to-digital
b. Digital-to-analog
c. Analog-to-analog
d. Digital-to-digital
Answer: (d).Digital-to-digital

62. ________ is the process of converting digital data to a digital signal.
a. Block coding
b. Line coding
c. Scrambling
d. None of the above
Answer: (b).Line coding

63. _______ provides redundancy to ensure synchronization and inherent error detection.
a. Block coding
b. Line coding
c. Scrambling
d. None of the above
Answer: (a).Block coding

64. ________ is normally referred to as mB/nB coding; it replaces each m-bit group with an n-bit group.
a. Block coding
b. Line coding
c. Scrambling
d. None of the above
Answer: (a).Block coding

65. ________ provides synchronization without increasing the number of bits.
a. Scrambling encoding
b. Line coding
c. Block coding
d. None of the above
Answer: Scrambling

66. Two common scrambling techniques are ________.
a. NRZ and RZ
b. AMI and NRZ
c. B8ZS and HDB3
d. Manchester and differential Manchester
Answer: (c).B8ZS and HDB3

67. The most common technique to change an analog signal to digital data is called __________.
a. PAL
b. PCM
c. sampling
d. none of the above
Answer: (b).PCM

68. The first step in PCM is ________.
a. quantization
b. modulation
c. sampling
d. none of the above
Answer: (c).sampling

69. There are three sampling methods: __________.
a. quantized, sampled, and ideal
b. ideal, sampled, and flat-top
c. ideal, natural, and flat-top
d. none of the above
Answer: (c).ideal, natural, and flat-top

70. ______ finds the value of the signal amplitude for each sample; ____ finds the change from the previous sample.
a. DM; PCM
b. PCM; DM
c. DM; CM
d. none of the above
Answer: (b).PCM; DM