491. A computer network may contain __.
a. Computers
b. Printers
c. Intelligent devices capable of receiving and sending data
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

492. The purpose of a computer network is ___.
a. Sharing information or files or applications
b. Sharing of resources like printers, scanners
c. Monitoring and controlling of devices in the network from a central location
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

493. The types of communication media used to connect different computers of a network are ___.
a. Physical wires
b. Wireless media like RF (Radio Frequency) devices
c. both a and b
d. None of the above
Answer: (c).both a and b

494. The categories of a Computer network based on the area of coverage are __.
a. LAN (Local Area Network)
b. MAN (Metropolitan Area Network)
c. WAN (Wide Area Network)
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

495. The computer networks classified based on the functionality are ___.
a. Client Server
b. Peer to Peer
c. Both Client-Server and Peer-to-Peer
d. None of the above
Answer: (c).Both Client-Server and Peer-to-Peer

496. In a peer to peer computer networking architecture, each computer acts as a ___.
a. Server
b. Client
c. Both server and client depending the need
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

497. State TRUE/FALSE.
In a Peer to Peer network architecture, all computers have equal priority.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

498. In a peer to peer network, who controls the devices?
a. First computer
b. Last computer
c. No device controls
d. All devices control
Answer: (c).No device controls

499. Advantages of a Peer to Peer computer network are __.
a. Easy maintenance
b. Cost effective
c. Easy to setup
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

500. Disadvantages of a Peer to Peer computer network are __.
a. Any one tamper data
b. Less secure
c. Difficult to maintain large data as any one can modify or delete
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

prepbytes affliate link