481. What is the maximum speed of fast ethernet
a. 1 Mbps
b. 10 Mbps
c. 100 Mbps
d. 1000 Mbps

Answer: (c).100 Mbps

482. The TCP and UDP protocol works in which layer of the OSI Model
a. Transport
b. Session
c. Network
d. Application

Answer: (a).Transport

483. The inter connectivity of Computers to a common server within a small area is known as
a. LAN
b. WAN
c. MAN
d. SWAN

Answer: (a).LAN

484. In respect of TCP/IP, which one of the following is NOT correct
a. The Internet protocol suite is commonly known as TCP/IP
b. The Link Layer provides process-to-process data exchange for applications
c. The internet layer provides inter newvorking between independent networks
d. The transport layer handles host-to-host communication

Answer: (b).The Link Layer provides process-to-process data exchange for applications

485. Which of the following is not a function of the network layer?
a. Connectionless communication
b. Host addressing
c. Message forwarding
d. Convert data bits into frames

Answer: (d).Convert data bits into frames


486. In respect of Ethemet, which one of the following is NOT correct
a. According to Ethernet, network contains both medium access layer (MAC) and physical layer
b. In MAC layer, for collision control IEEE 802.3 uses CSMA/CD
c. According to CSMA schemes, that there is predictable or scheduled time for any station to transmit
d. In IEEE 802.3 connections between nodes and infrastructure devices are made using copper or optical fiber cables.

Answer: (c).According to CSMA schemes, that there is predictable or scheduled time for any station to transmit

487. In respect of LANs- which one of the following is NOT correct
a. A LAN is a privately owned network that operates within and nearby a single building
b. Compared to wireless networks, wired LANs provide faster speed and better security
c. Different LANs can be connected with a device called Ethernet card
d. LANs can transmit data at a rate upto 10 Gbps

Answer: (c).Different LANs can be connected with a device called Ethernet card

488. Which of the following is false, with regard to TCP/UDP?
a. TCP is connection oriented, but UDP is a connectionless service
b. TCP provides a reliable service, but UDP provides an unreliable
c. TCP and UDP both are connectionless as well as reliable
d. None of the above

Answer: (c).TCP and UDP both are connectionless as well as reliable

489. A protocol is a
a. Software that facilitates connection to the internet
b. List of rules for transferring data over a network
c. Gateway calling program for internet bridging
d. Software that allows file copying
Answer: (b).List of rules for transferring data over a network

490. A Computer network consists of __ number of computers or servers or systems.
a. 2
b. 3
c. more than 2
d. All of the above
Answer: (d).All of the above