461. What is the maximum length of the header in the TCP segment and IP datagram
a. 20 bytes
b. 36 bytes
c. 60 bytes
d. 64 bytes

Answer: (c).60 bytes

462. What is the abbreviation of IGP
a. Internet Gateway Protocol
b. Interior Gateway Protocol
c. Intranet Gateway Protocol
d. International Gateway Protocol

Answer: (b).Interior Gateway Protocol

463. Which one is an example of Exterior Gateway Protocol
a. OSPF
b. RIP
c. IS-IS
d. BGP

Answer: (d).BGP


464. Which protocol is used by the Ping command to send echo request packets between hosts in a network
a. Internet Protocol (IP)
b. Internet Group Management Protocol (IGMP)
c. Internet Control Message Protocol (ICMP)
d. Explicit Congestion Notification (ECN)

Answer: (c).Internet Control Message Protocol (ICMP)

465. Which one is a connection-oriented protocol
a. User Datagram Protocol (UDP)
b. Transmission Control Protocol (TCP)
c. Internet Control Message Protocol (ICMP)
d. Internetwork Packet Exchange (IPX)

Answer: (b).Transmission Control Protocol (TCP)

466. In which layer of the OSI model, NetBIOS services functions
a. Session layer
b. Application layer
c. Transport layer
d. Physical layer

Answer: (a).Session layer

467. IPv6 uses _________ bit address
a. 32
b. 64
c. 128
d. 132

Answer: (c).128

468. Which one is a Class C subnet mask
a. 255.0.0.0
b. 255.255.0.0
c. 255.255.255.0
d. None of the Above

Answer: (c).255.255.255.0

469. Which one is a link state routing protocol
a. RIP
b. IGRP
c. EIGRP
d. OSPF

Answer: (d).OSPF


470. In Routing Information protocol (RIP), maximum number of routers that supports in a network is
a. 12 Routers
b. 15 Routers
c. 18 Routers
d. 21 Routers

Answer: (b).15 Routers

prepbytes affliate link