A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

71. A computer that handles resource sharing and network management in a local area network. Select the best fit for answer:
a. OSI
b. Network Server
c. Virtual Private Network
d. Network operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Network Server

72. Which of the following is an important characteristic of LAN?
a. parallel transmission
b. unlimited expansion
c. application independent interfaces
d. low cost access for low bandwidth channels
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).application independent interfaces

73. How many pairs of stations can simultaneously communicate on Ethernet LAN?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1

74. Different computers are connected to a LAN by a cable and a/an
a. modem
b. special wires
c. interface card
d. telephone lines
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).interface card

75. A point-to-point link in a remote backbone connected by remote bridges acts as
a. Ad hoc network
b. LA Network
c. WA Network
d. MA Network
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).LA Network

76. Connecting devices are divided into
a. five different categories
b. four different categories
c. three different categories
d. seven different categories
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).five different categories

77. The bridge must discard any frames too large for its
a. Medium
b. Connection
c. frame format
d. System
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).System

78. Each LAN type has its own strategy in the sending of
a. Bits
b. Bytes
c. Data
d. Frames
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Bits

79. Each LAN type has its own frame
a. Set
b. Links
c. Data
d. Format
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Format

80. The device that operates below the physical layer of the OSI model is
a. active hub
b. passive hub
c. bridge
d. repeater
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).passive hub