21. __________ uses thin coaxial cable.
a. 10Base5
b. 10Base2
c. 10Base-T
d. 10Base-F
Answer: (b).10Base2

22. _________ uses four twisted-pair cables that connect each station to a common hub.
a. 10Base5
b. 10Base2
c. 10Base-T
d. 10Base-F
Answer: (c).10Base-T

23. ________ uses fiber-optic cable.
a. 10Base5
b. 10Base2
c. 10Base-T
d. 10Base-F
Answer: (d).10Base-F

24. Fast Ethernet has a data rate of ________Mbps.
a. 10
b. 100
c. 1000
d. 10,000
Answer: (b).100

25. Gigabit Ethernet access methods include _______ mode.
a. half-duplex
b. full-duplex
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
Answer: (c).both (a) and (b)

26. In Ethernet addressing, if the least significant bit of the first byte is 0, the address is _________.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. none of the above
Answer: (a).unicast

27. In Ethernet addressing, if the least significant bit of the first byte is 1, the address is _________.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. none of the above
Answer: (b).multicast

28. In Ethernet addressing, if all the bits are 1s, the address is _________.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. none of the above
Answer: (c).broadcast

29. ______defines a protocol data unit (PDU) that is somewhat similar to that of HDLC.
a. MAC
b. LLC
c. LLU
d. none of the above
Answer: (b).LLC

30. The purpose of the _______ is to provide flow and error control for the upper-layer protocols that actually demand these services.
a. MAC
b. LLC
c. LLU
d. none of the above
Answer: (b).LLC

Page 3 of 19
prepbytes affliate link