11. The domain name system is maintained by
a. distributed database system
b. a single server
c. a single computer
d. none of the mentioned
Answer: (a).distributed database system

12. Which one of the following is not true?
a. multiple hostnames may correspond to a single IP address
b. a single hostname may correspond to many IP addresses
c. a single hostname may correspond to a single IP address
d. none of the mentioned
Answer: (c).a single hostname may correspond to a single IP address

13. In a _______ name space, a name is assigned to an address. A name in this space is a sequence of characters without structure.
a. flat
b. hierarchical
c. organized
d. none of the above
Answer: (a).flat

14. In a _________name space, each name is made of several parts.
a. flat
b. hierarchical
c. organized
d. none of the above
Answer: (b).hierarchical

15. To have a hierarchical name space, a ______________ was designed.
a. domain space
b. main name
c. domain name space
d. none of the above
Answer: (c).domain name space

16. In the DNS, the names are defined in ___________ structure.
a. a linear list
b. an inverted-tree
c. a graph
d. none of the above
Answer: (b).an inverted-tree

17. Each node in the tree has a _______, which is a string with a maximum of ___ characters.
a. label; 127
b. name; 255
c. label; 63
d. none of the above
Answer: (c).label; 63

18. The root of the DNS tree is _______.
a. a string of characters
b. a string of 63 characters
c. an empty string
d. none of the above
Answer: (c).an empty string

19. A full domain name is a sequence of labels separated by ________.
a. semicolons
b. dots
c. colons
d. none of the above
Answer: (b).dots

20. If a label is terminated by a null string, it is called a __________.
a. PQDN
b. FQDN
c. SQDN
d. none of the above
Answer: (b).FQDN

Page 2 of 10
prepbytes affliate link