31. The ____________ domain section uses two-character country abbreviations.
a. generic
b. country
c. inverse
d. none of the above
Answer: country domain section

32. The _________ domain is used to map an address to a name.
a. generic
b. country
c. inverse
d. none of the above
Answer: (c).inverse

33. In __________ resolution, the resolver expects the server to supply the final answer.
a. iterative
b. recursive
c. straight
d. none of the above
Answer: (b).recursive

34. In __________ resolution, the server returns the IP address of the server that it thinks can resolve the query.
a. iterative
b. recursive
c. straight
d. none of the above
Answer: (a).iterative

35. In the domain name chal.atc.fhda.edu, _______ is the least specific label.
a. chal
b. atc
c. edu
d. none of the above
Answer: (c).edu

36. In the domain name chal.atc.fhda.edu, _______ is the most specific label.
a. chal
b. atc
c. fhda
d. none of the above
Answer: (a).chal

37. A host with the domain name pit.arc.nasa.gov. is on the _______ level of the DNS hierarchical tree. (The root is level one.)
a. third
b. fourth
c. fifth
d. none of the above
Answer: (c).fifth

38. A pointer query involves the _______ domain.
a. inverse
b. reverse
c. root
d. none of the above
Answer: (a).inverse

39. DNS can use the services of ________ using the well-known port 53.
a. UDP
b. TCP
c. either (a) or (b)
d. none of the above
Answer: (c).either (a) or (b)

40. DNS can be pictured as an inverted hierarchical tree structure with one root node at the top and a maximum of
a. 128 Levels
b. 129 Levels
c. 130 Levels
d. 131 Levels
Answer: (a).128 Levels

Page 4 of 10
prepbytes affliate link