51. Ping can
a. Measure round-trip time
b. Report packet loss
c. Report latency
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

52. Ping sweep is a part of
a. Traceroute
b. Nmap
c. Route
d. Ipconfig
Answer: (b).Nmap

53. ICMP is used in
a. Ping
b. Traceroute
c. Ifconfig
d. Both a and b
Answer: (d).Both a and b

54. This allows to check if a domain is available for registration.
a. Domain Check
b. Domain Dossier
c. Domain Lookup
d. None of the above
Answer: (a).Domain Check

55. Choose the wrong statement
a. Nslookup is used to query a DNS server for DNS data
b. Ping is used to check connectivity
c. Pathping combines the functionality of ping with that of route
d. Ifconfig can configure TCP/IP network interface parameters
Answer: (c).Pathping combines the functionality of ping with that of route

56. Expansion of FTP is
a. Fine Transfer Protocol
b. File Transfer Protocol
c. First Transfer Protocol
d. File Transfer Process
Answer: (b).File Transfer Protocol

57. FTP uses _____ parallel TCP connections to transfer a file.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer: (b).2

58. Identify the incorrect statement
a. FTP stands for File Transfer Protocol
b. FTP uses two parallel TCP connections
c. FTP sends its control information in-band
d. FTP sends exactly one file over the data connection
Answer: (c).FTP sends its control information in-band

59. If 5 files are transferred from server A to client B in the same session. The number of TCP connection between A and B is
a. 5
b. 10
c. 2
d. 6
Answer: (d).6

60. FTP server
a. Mantains state
b. Is stateless
c. Has single TCP connection for a file transfer
d. None of the above
Answer: (a).Mantains state

Page 6 of 23
prepbytes affliate link