91. For data, NVT uses US ASCII characters with the highest order bit set to ______.
a. 1
b. 0
c. a or b
d. none of the above
Answer: (b).0

92. For control, NVT uses US ASCII characters with the highest order bit set to ______.
a. 1
b. 0
c. a or b
d. none of the above
Answer: (a).1

93. TELNET uses only one TCP connection. The server uses ________ port and the client uses ________ port.
a. a well-known; another well-known
b. an ephemeral; another ephemeral
c. a well-known; an ephemeral
d. none of the above
Answer: (c).a well-known; an ephemeral

94. To distinguish data from control characters, each sequence of control characters is preceded by a special control character called ________.
a. ICA
b. IAC
c. AIC
d. none of the above
Answer: (b).IAC

95. In the _______ mode, the echoing is done by the client.
a. default
b. character
c. line
d. none of the above
Answer: (a).default

96. In the _______ mode, each character typed is sent by the client to the server.
a. default
b. character
c. line
d. none of the above
Answer: (b).character

97. In the ____ mode, line editing (echoing, character erasing, line erasing, and so on) is done by the client.
a. default
b. character
c. line
d. none of the above
Answer: (c).line

98. The _______ is software residing on the remote system that allows the remote system to receive characters from a TELNET server.
a. terminal driver
b. pseudoterminal driver
c. TELNET client
d. none of the above
Answer: (b).pseudoterminal driver

99. The _______ translates local characters into NVT form.
a. terminal driver
b. TELNET client
c. TELNET server
d. none of the above
Answer: (b).TELNET client

100. The _______ translates NVT characters into a form acceptable by the remote operating system.
a. terminal driver
b. TELNET client
c. TELNET server
d. none of the above
Answer: (c).TELNET server

prepbytes affliate link