A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

81. The HTTP uses a TCP connection to
a. Establishment of servers connection
b. Transfer whole database
c. Client server connections
d. Transfer files
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Transfer files

82. HTML stands for
a. Hypertext Markup Locator
b. Hypertext Markup Language
c. Hypertext Mixed Language
d. Hypertext Markup Lines
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Hypertext Markup Language

83. A Web page is made up of two parts
a. Header and Footer
b. Text and Number
c. Document and Body
d. Head and Body
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Head and Body

84. The Uniform Resource Locator (URL), is a standard for specifying any kind of information on the
a. Server-End
b. Client-End
c. WebPage
d. Internet
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Internet

85. The World Wide Web (WWW), was originally designed as a
a. Stateless Document
b. Stateless Program
c. Stateless Entity
d. Stateless IP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Stateless Entity

86. The Webpages are stored at the
a. Server
b. Client
c. Domain
d. Mail Server
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Server

87. The Uniform Resource Locator (URL), defines four things: protocol, host computer, port and
a. Path
b. Page
c. Program
d. Access
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Path

88. The Hypertext Transfer Protocol (HTTP) uses the services of TCP on
a. well-known port 80
b. well-known port 81
c. well-known port 82
d. well-known port 83
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).well-known port 80

89. In Uniform Resource Locator (URL), path is the pathname of the file where the information is
a. Stored
b. Located
c. to be transferred
d. Transferred
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Located

90. The Hypertexts are documents linked to one another through the concept of
a. Variables
b. Pointers
c. Arrays
d. Stacks
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Pointers

Page 9 of 10