A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. In a ___________connection, the server leaves the connection open for more requests after sending a response.
a. persistent connection
b. nonpersistent
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: persistent

62. A user needs to send the server some information. The request line method is _______.
a. OPTION
b. PATCH
c. POST
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).POST

63. An applet is _______ document application program.
a. a static
b. an active
c. a passive
d. a dynamic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).an active

64. What is the port number of the FTP ?
a. 25
b. 23
c. 20/21
d. 27960
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).20/21

65. An applet is a program written in Java on the
a. Web
b. Server
c. Domain
d. Client
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Server

66. To let the client know about the type of document sent, a CGI program creates
a. Body
b. Header
c. Borders
d. Footer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Header

67. Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) support
a. Proxy Domain
b. Proxy Documents
c. Proxy Server
d. Proxy IP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Proxy Server

68. To create the Web Pages we use a term, called
a. TCP/IP
b. WWW
c. HTML
d. FTP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).HTML

69. A browser can retrieve and run an HTML file that has embedded the address of
a. Applets
b. Language
c. HTML
d. HTTP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Applets

70. Nontextual information such as digitized photos or graphic images is not a physical part of an
a. WebPage
b. WebData
c. HTML
d. Web-document
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).HTML

Page 7 of 10