61. The SRS is said to be consistent if and only if
a. its structure and style are such that any changes to the requirements can be made easily while retaining the style and structure.
b. every requirement stated therein is one that the software shall meet
c. every requirement stated therein is verifiable
d. no subset of individual requirements described in it conflict with each other
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).no subset of individual requirements described in it conflict with each other

62. Which of the following statements about SRS is/are true ?
i. SRS is written by customer
ii. SRS is written by a developer
iii. SRS serves as a contract between customer and developer
a. Only i is true
b. Both ii and iii are true
c. All are true
d. None is true
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All are true

63. The SRS document is also known as _____________ specification.
a. black-box
b. white-box
c. grey-box
d. blue-box
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).black-box

64. Which of the following is included in SRS ?
a. Cost
b. Design Constraints
c. Staffing
d. Delivery Schedule
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Design Constraints

65. Which of the following is not included in SRS ?
a. Performance
b. Functionality
c. Design solutions
d. External Interfaces
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Design solutions

66. Arrange the given sequence to form a SRS Prototype outline as per IEEE SRS Standard.
i. General description
ii. Introduction
iii. Index
iv. Appendices
v. Specific Requirements
a. iii, i, ii,v, iv
b. iii, ii, i, v, iv
c. ii, i, v, iv, iii
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).ii, i, v, iv, iii

67. Consider the following Statement: “The output of a program shall be given within 10secs of event X 10% of the time.”What characteristic of SRS is being depicted here ?
a. Consistent
b. Verifiable
c. Non-verifiable
d. Correct
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Verifiable

68. Consider the following Statement: “The data set will contain an end of file character.”What characteristic of SRS is being depicted here ?
a. Consistent
b. Non-verifiable
c. Correct
d. Ambiguous
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Non-verifiable

69. Consider the following Statement: “The product should have a good human interface.”What characteristic of SRS is being depicted here ?
a. Consistent
b. Non-Verifiable
c. Correct
d. Ambiguous
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Non-Verifiable

70. Which two requirements are given priority during Requirement Management of a product ?
a. User and Developer
b. Functional and Non-functional
c. Enduring and Volatile
d. None of the these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Enduring and Volatile