11. What is the meaning of requirement elicitation in software engineering?
a. Gathering of requirement.
b. Understanding of requirement.
c. Getting the requirements from client.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

12. Which of the following is/are Project Estimation Technique?
a. Empirical Estimation Technique.
b. Heuristic Estimation Technique.
c. Analytical Estimation Technique.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

13. Which tools are helpful in all the stages of SDLC, for requirement gathering to testing and documentation?
a. Upper case tools
b. Lower case tools
c. Integrated case tools
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Integrated case tools

14. What are the types of software development requirements ?
a. Availability
b. Reliability
c. Usability
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

15. Select the developer specific requirement ?
a. Potability
b. Maintainability
c. Availability
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

16. FAST stands for
a. Functional Application Specification Technique
b. Fast Application Specification Technique
c. Facilitated Application Specification Technique
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Facilitated Application Specification Technique

17. QFD stands for
a. quality function design
b. quality function development
c. quality function deployment
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).quality function deployment

18. The user system requirements are the parts of which document ?
a. SDD
b. SRS
c. DDD
d. DFD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).SRS

19. Which is one of the most important stakeholder from the following ?
a. Entry level personnel
b. Middle level stakeholder
c. Managers
d. Users of the software
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Users of the software

20. Which one of the following is a functional requirement ?
a. Maintainability
b. Portability
c. Robustness
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

Page 2 of 12