31. What are the types of requirement in Quality Function Deployment(QFD) ?
a. Known, Unknown, Undreamed
b. User, Developer
c. Functional, Non-Functional
d. Normal, Expected, Exciting
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Normal, Expected, Exciting

32. What kind of approach was introduced for elicitation and modelling to give a functional view of the system ?
a. Object Oriented Design (by Booch)
b. Use Cases (by Jacobson)
c. Fusion (by Coleman)
d. Object Modeling Technique (by Rambaugh)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Use Cases (by Jacobson)

33. What are the kinds of actors used in OOSE ?
a. Primary
b. Secondary
c. Ternary
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both a and b

34. Why is Requirements Elicitation a difficult task ?
a. Problem of scope
b. Problem of understanding
c. Problem of volatility
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

35. What requirement gathering method developed at IBM in 1970s is used for managing requirement elicitation ?
a. JAD and Traceablity
b. Traceablity
c. FAST
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

36. How many Scenarios are there in elicitation activities ?
a. One
b. Two
c. Three
d. Four
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Four

37. Which of the following elicitation techniques is a view-point based method ?
a. FODA
b. QFD
c. CORE
d. IBIS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).CORE

38. ___________ and ____________ are the two view points discussed in Controlled Requirements Expression (CORE).
a. Functional, Non-Functional
b. User, Developer
c. Known, Unknown
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Functional, Non-Functional

39. What is the major drawback of CORE(Controlled Requirements Expression) ?
a. Requirements are comprehensive
b. NFRs are not given enough importance
c. Role of analyst is passive
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Role of analyst is passive

40. Choose a framework that corresponds to Issue Based Information System (IBIS).
a. Idea -> Question -> Argument
b. Question -> Idea -> Argument
c. Issue -> Position -> Justification
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d). Both b and c

Page 4 of 12