91. Which of the following is considered a broad band communication channel?
a. coaxial cable
b. fiber optics cable
c. microwave circuits
d. all of the above
Answer: (d).all of the above

92. Which of the following is not a transmission medium?
a. telephone lines
b. coaxial cables
c. modem
d. microwave systems
Answer: (c).modem

93. ................. is a measure of how much the strength of the signal is reduced in passing through a medium.
a. Attenuation
b. Amplification
c. Bandwidth
d. Frequency
Answer: (a).Attenuation

94. The receive equalizer reduces delay distortions using a ...............
a. tapped delay lines
b. gearshift
c. descrambler
d. difference engine
Answer: (a).tapped delay lines

95. In ................... transmission, the channel capacity is shared by both communicating devices at all times.
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. automatic
Answer: (c).full-duplex

96. What are the most commonly used transmission speeds in BPS used in data communication?
a. 500
b. 1200
c. 2400
d. 9600
Answer: (d).9600

97. To connect a computer with a device in the same room, you might be likely to use
a. a coaxial cable
b. a ground station
c. a dedicated line
d. all of the above
Answer: (a).a coaxial cable

98. Usually, it takes 10-bits to represent one character. How many characters can be transmitted at a speed of 1200 BPS?
a. 12
b. 120
c. 1200
d. 12000
Answer: (b).120

99. Avalanche photodiode receivers can detect hits of transmitted data by receiving
a. 100 photons
b. 200 photons
c. 300 photons
d. 400 photons
Answer: (b).200 photons

100. Satellite-Switched Time-Division Multiple Access (SS/TDMA) is
a. a form of TDMA in which circuit switching is used to dynamically change the channel assignments
b. the method of determining which device has access to the transmission medium at any time
c. a medium access control technique for multiple access transmission media
d. all of the above
Answer: (a).a form of TDMA in which circuit switching is used to dynamically change the channel assignments

prepbytes affliate link