91. IGMP operates __________.
a. locally
b. globally
c. both a and b
d. none of the above
Answer: (a).locally

92. An IGMP query is sent from a _______ to a _______.
a. host; host
b. host; router
c. router; host or router
d. none of the above
Answer: (c).router; host or router

93. The _______ is used by a router in response to a received leave report.
a. general query message
b. special query message
c. membership report
d. none of the above
Answer: (b).special query message

94. The least significant 23 bits in a 48-bit Ethernet address identify a ________.
a. multicast router
b. host
c. multicast group
d. none of the above
Answer: (c).multicast group

95. The _______ field of the IGMP message is all zeros in a query message.
a. version
b. type
c. group address
d. none of the above
Answer: (c).group address

96. A multicast message is sent from _______ to _______.
a. one source; one destination
b. one source; multiple destinations
c. multiple sources; one destination
d. none of the above
Answer: (b).one source; multiple destinations

97. In networks that do not support physical multicast addressing, multicasting can be accomplished through _______.
a. mapping
b. queries
c. tunneling
d. none of the above
Answer: (c).tunneling

98. If four hosts on a network belong to the same group, a total of _______ sent in response to a general query message.
a. one membership report is
b. two membership reports are
c. three membership reports are
d. none of the above
Answer: (b).two membership reports are

99. In IGMP, a membership report is sent _______.
a. once
b. twice
c. three times
d. none of the above
Answer: (b).twice

100. In IGMP, the general query message ___________________ group.
a. does not define a particular
b. explicitly defines a
c. can define more than one
d. none of the above
Answer: (a).does not define a particular

prepbytes affliate link