71. In IPv6, the _______ field in the base header restricts the lifetime of a datagram.
a. version
b. next-header
c. hop limit
d. neighbor-advertisement
Answer: (c).hop limit

72. The ________ protocol is the transmission mechanism used by the TCP/IP suite.
a. ARP
b. IP
c. RARP
d. none of the above
Answer: (b).IP

73. IP is _________ datagram protocol.
a. an unreliable
b. a connectionless
c. both a and b
d. none of the above
Answer: (c).both a and b

74. The term ________ means that IP provides no error checking or tracking. IP assumes the unreliability of the underlying layers and does its best to get a transmission through to its destination, but with no guarantees.
a. reliable delivery
b. connection-oriented delivery
c. best-effort delivery
d. none of the above
Answer: (c).best-effort delivery

75. In IPv4, an HLEN value of decimal 10 means _______.
a. there are 10 bytes of options
b. there are 40 bytes of options
c. there are 40 bytes in the header
d. none of the above
Answer: (c).there are 40 bytes in the header

76. In IPv4, which field or bit value unambiguously identifies the datagram as a fragment?
a. Do not fragment bit ? 0
b. More Fragment bit ? 0
c. Fragment offset = 1000
d. none of the above
Answer: (c).Fragment offset = 1000

77. In IPv4, when a datagram is encapsulated in a frame, the total size of the datagram must be less than the _______.
a. MUT
b. MAT
c. MTU
d. none of the above
Answer: (c).MTU

78. The IPv4 header field formerly known as the service type field is now called the _______ field.
a. IETF
b. checksum
c. differentiated services
d. none of the above
Answer: (c).differentiated services

79. In IPv6, options are inserted between the _________ and the ___________ data.
a. base header; extension header
b. base header; upper-layer data
c. base header; frame header
d. none of the above
Answer: (b).base header; upper-layer data

80. IPv6 allows _________ security provisions than IPv4.
a. more
b. less
c. the same level
d. none of the above
Answer: (a).more

prepbytes affliate link