adplus-dvertising
1. The ______ format is usually used to store data .
a. BCD
b. Decimal
c. Hecadecimal
d. Octal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).BCD

2. The 8-bit encoding format used to store data in a computer is ______ .
a. ASCII
b. EBCDIC
c. ANCI
d. USCII
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).EBCDIC

3. A source program is usually in _______ .
a. Assembly language
b. Machine level language
c. High-level language
d. Natural language
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).High-level language

4. Which memory device is generally made of semi-conductors ?
a. RAM
b. Hard-disk
c. Floppy disk
d. Cd disk
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).RAM

5. The small extremely fast, RAM’s are called as _______ .
a. Cache
b. Heaps
c. Accumulators
d. Stacks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Cache

6. The ALU makes use of _______ to store the intermediate results .
a. Accumulators
b. Registers
c. Heap
d. Stack
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Accumulators

7. The control unit controls other units by generating ____ .
a. Control signals
b. Timing signals
c. Transfer signals
d. Command Signals
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Timing signals

8. ______ are numbers and encoded characters, generally used as operands .
a. Input
b. Data
c. Information
d. Stored Values
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Data

9. The Input devices can send information to the processor,
a. When the SIN status flag is set
b. When the data arrives regardless of the SIN flag
c. Neither of the cases
d. Either of the cases
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).When the SIN status flag is set

10. ______ bus structure is usually used to connect I/O devices .
a. Single
b. Multiple
c. Star
d. Ra
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Single

Page 1 of 17