adplus-dvertising
1. In memory-mapped I/O…
a. The I/O devices and the memory share the same address space
b. The I/O devices have a seperate address space
c. The memory and I/O devices have an associated address space
d. A part of the memory is specifically set aside for the I/O operation
Answer: (a).The I/O devices and the memory share the same address space

2. The usual BUS structure used to connect the I/O devices is
a. Star BUS structure
b. Multiple BUS structure
c. Single BUS structure
d. Node to Node BUS structure
Answer: (c).Single BUS structure

3. The advantage of I/O mapped devices to memory mapped is
a. The former offers faster transfer of data
b. The devices connected using I/O mapping have a bigger buffer space
c. The devices have to deal with fewer address lines
d. No advantage as such
Answer: (c).The devices have to deal with fewer address lines

4. The system is notified of a read or write operation by
a. Appending an extra bit of the address
b. Enabling the read or write bits of the devices
c. Raising an appropriate interrupt signal
d. Sending a special signal along the BUS
Answer: (d).Sending a special signal along the BUS

5. To overcome the lag in the operating speeds of the I/O device and the processor we use
a. Buffer spaces
b. Status flags
c. Interrupt signals
d. Exceptions
Answer: (b).Status flags

6. The method of accessing the I/O devices by repeatedly checking the status flags is
a. Program-controlled I/O
b. Memory-mapped I/O
c. I/O mapped
d. None of the above
Answer: (a).Program-controlled I/O

7. The method of synchronising the processor with the I/O device in which the device sends a signal when it is ready is
a. Exceptions
b. Signal handling
c. Interrupts
d. DMA
Answer: (c).Interrupts

8. The method which offers higher speeds of I/O transfers is
a. Interrupts
b. Memory mapping
c. Program-controlled I/O
d. DMA
Answer: (d).DMA

9. The process where in the processor constantly checks the status flags is called as
a. Polling
b. Inspection
c. Reviewing
d. Echoing
Answer: (a).Polling

10. The interrupt-request line is a part of the
a. Data line
b. Control line
c. Address line
d. None of the above
Answer: (b).Control line

Page 1 of 6