adplus-dvertising
31. An optimizing Compiler does,
a. Better compilation of the given piece of code.
b. Takes advantage of the type of processor and reduces its process time.
c. Does better memory management.
d. Both a and c
Answer: (b).Takes advantage of the type of processor and reduces its process time.

32. SPEC stands for,
a. Standard Performance Evaluation Code.
b. System Processing Enhancing Code.
c. System Performance Evaluation Corporation.
d. Standard Processing Enhancement Corporation.
Answer: (c).System Performance Evaluation Corporation.

33. As of 2000, the reference system to find the performance of a system is _____ .
a. Ultra SPARC 10
b. SUN SPARC
c. SUN II
d. None of these
Answer: (a).Ultra SPARC 10

34. When Performing a looping operation, the instruction gets stored in the ______ .
a. Registers
b. Cache
c. System Heap
d. System stack
Answer: (b).Cache

35. The average number of steps taken to execute the set of instructions can be made to be less than one by following _______ .
a. ISA
b. Pipe-lining
c. Super-scaling
d. Sequential
Answer: (c).Super-scaling

36. If the instruction, Add R1,R2,R3 is executed in a system which is pipe-lined, then the value of S is (Where S is term of the Basic performance equation)
a. 3
b. ~2
c. ~1
d. 6
Answer: (c).~1

37. CISC stands for
a. Complete Instruction Sequential Compilation
b. Computer Integrated Sequential Compiler
c. Complex Instruction Set Computer
d. Complex Instruction Sequential Compilation
Answer: (c).Complex Instruction Set Computer

38. As of 2000, the reference system to find the SPEC rating are built with _____ Processor .
a. Intel Atom SParc 300Mhz
b. Ultra SPARC -IIi 300MHZ
c. Amd Neutrino series
d. ASUS A series 450 Mhz
Answer: (b).Ultra SPARC -IIi 300MHZ

39. In Breakpoint mode of operation,
a. The program is interrupted after each detection
b. The program will not be stopped and the errors are sorted out after the complete program is scanned
c. There is no effect on the program, i.e the program is executed without rectification of errors
d. The program is alted only at specific points
Answer: (d).The program is alted only at specific points

40. The different modes of operation of a computer is
a. User and System mode
b. User and Supervisor mode
c. Supervisor and Trace mode
d. Supervisor,User and Trace mode
Answer: (b).User and Supervisor mode

Page 4 of 17