adplus-dvertising
1. US cellular telephone system, AMPS stands for __________
a. Analog Mobile Phone System
b. Analog Modulation Packet System
c. Analog Machine Precision System
d. Analog Mobile Precision System
Answer: (a).Analog Mobile Phone System

2. Who developed the first US cellular telephone system called AMPS?
a. Motorola
b. Ericsson
c. AT&T Bell Laboratories
d. ETSI
Answer: (c).AT&T Bell Laboratories

3. The AMPS system uses a ___________ cell reuse pattern.
a. One
b. Five
c. Three
d. Seven
Answer: (d).Seven

4. Which of the following is virtually identical to AMPS?
a. ETACS
b. GSM
c. CDMA
d. IS-54
Answer: (a).ETACS

5. AMPS and ETACS use ___________ and _____ for radio transmission.
a. FM, TDD
b. FM, FDD
c. AM, TDD
d. FM, FDD
Answer: (d).FM, FDD

6. US AMPS system provides 42 control channel for each of the two service providers.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

7. In each cellular market, the non wireline service provider is assigned an odd SID.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

8. ETACS use ___________ instead of SID (system identification number).
a. Area identification number
b. Analog identification number
c. Digital identification number
d. Dual identification number
Answer: (a).Area identification number

9. _________ allows base and mobile to distinguish each other from co-channel users located in different cells.
a. SAT
b. VMAC
c. MAC
d. FVC
Answer: (a).SAT

10. AMPS and ETACS use same physical channels for transmission of voice and control channels.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

Page 1 of 7