adplus-dvertising
1. Cellular concept replaces many low power transmitters to a single high power transmitter.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

2. Why neighbouring stations are assigned different group of channels in cellular system?
a. To minimize interference
b. To minimize area
c. To maximize throughput
d. To maximize capacity of each cell
Answer: (a).To minimize interference

3. What is a cell in cellular system?
a. A group of cells
b. A group of subscribers
c. A small geographical area
d. A large group of mobile systems
Answer: (c).A small geographical area

4. What is frequency reuse?
a. Process of selecting and allocating channels
b. Process of selection of mobile users
c. Process of selecting frequency of mobile equipment
d. Process of selection of number of cells
Answer: (a).Process of selecting and allocating channels

5. Which of the following is a universally adopted shape of cell?
a. Square
b. Circle
c. Triangle
d. Hexagon
Answer: (d).Hexagon

6. Actual radio coverage of a cell is called __________
a. Fingerprint
b. Footprint
c. Imprint
d. Matrix
Answer: (b).Footprint

7. Why the shape of cell is not circle?
a. Omni directionality
b. Small area
c. Overlapping regions or gaps are left
d. Complex design
Answer: (c).Overlapping regions or gaps are left

8. What is the main reason to adopt hexagon shape in comparison to square and triangle?
a. Largest area
b. Simple design
c. Small area
d. Single directional
Answer: (a).Largest area

9. Which type of antenna is used for center excited cells?
a. Dipole antenna
b. Grid antenna
c. Sectored antenna
d. Omnidirectional antenna
Answer: (d).Omnidirectional antenna

10. Which type of antenna is used for edge excited cells?
a. Omnidirectional antenna
b. Grid antenna
c. Sectored directional antenna
d. Dipole antenna
Answer: (c).Sectored directional antenna

Page 1 of 9