adplus-dvertising
1. Which of the following multiple access techniques are used by second generation cellular systems?
a. FDMA/FDD and TDMA/FDD
b. TDMA/FDD and CDMA/FDD
c. FDMA/FDD and CDMA/FDD
d. FDMA/FDD only
Answer: (b).TDMA/FDD and CDMA/FDD

2. Which one is not a TDMA standard of second generation networks?
a. GSM
b. IS-136
c. AMPS
d. PDC
Answer: (c).AMPS

3. Which of the following is a CDMA standard of second generation network?
a. IS-95
b. IS-136
c. ETACS
d. EDGE
Answer: (a).IS-95

4. Popular 2G CDMA standard IS-95 is also known as ______________
a. CdmaOne
b. CdmaTwo
c. IS-136
d. IS-95B
Answer: (a).CdmaOne

5. How many users or voice channels are supported for each 200 KHz channel in GSM?
a. Eight
b. Three
c. Sixty four
d. Twelve
Answer: (a).Eight

6. How many voice channels are supported for each 30 KHz radio channel in IS-136?
a. Eight
b. Thirty
c. Three
d. Sixteen
Answer: (c).Three

7. How many users are supported in IS-95 for each 1.25 MHz?
a. Eight
b. Sixty four
c. Sixteen
d. Twenty five
Answer: (b).Sixty four

8. Which modulation technique is used by GSM?
a. GMSK
b. BPSK
c. QPSK
d. GFSK
Answer: (a).GMSK

9. IS-95 uses which modulation technique?
a. GMSK
b. BPSK
c. QAM
d. AFSK
Answer: (b).BPSK

10. IS-136 uses which modulation technique?
a. π/4 DQPSK
b. BPSK
c. GMSK
d. AFSK
Answer: (a).π/4 DQPSK

Page 1 of 9