adplus-dvertising
1. Multiple access schemes are used to allow ________ mobile users to share simultaneously a finite amount of radio spectrum.
a. Many
b. One
c. Two
d. Ten-Fifteen
Answer: (a).Many

2. The technique that makes possible the task of listening and talking in communication system is called ________
a. Simplexing
b. Duplexing
c. Modulating
d. Multiple access technique
Answer: (b).Duplexing

3. Frequency division duplexing provides ________ distinct bands of frequencies for _________ user.
a. Two, two
b. One, two
c. Two, one
d. Two, many
Answer: (c).Two, one

4. The forward band in FDD provides traffic from the mobile to base station.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

5. The frequency separation between each forward and reverse channel changes throughout the system.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

6. Time division duplexing uses ________ to provide both a forward and reverse link.
a. Frequency
b. Time
c. Time and frequency
d. Cell spacing
Answer: (b).Time

7. TDD is effective for _________
a. Fixed wireless access and users are stationary
b. Dynamic wireless access and users are stationary
c. Fixed wireless access and users are moving
d. Dynamic wireless access and users are moving
Answer: (a).Fixed wireless access and users are stationary

8. In wideband systems, the transmission bandwidth of a single channel _________ coherence bandwidth of the channel.
a. Equal to
b. Not related to
c. Larger than
d. Smaller than
Answer: (c).Larger than

9. In narrowband system, the channels are usually operated using TDD.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

10. Narrowband FDMA allows users to share the same radio channel allocating a unique time slot to each user.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

Page 1 of 7