adplus-dvertising
1. Which of the following is not a standard used for paging system?
a. POCSAG
b. ERMES
c. IS-95
d. FLEX
Answer: (c).IS-95

2. Paging system uses which mode of transmission?
a. Full duplex
b. Simplex
c. Half Duplex
d. Duplex
Answer: (b).Simplex

3. The information sent by paging system is known as a ___________
a. Note
b. Line
c. Message
d. Page
Answer: (d).Page

4. Which type of message cannot be sent with the help of paging system?
a. Alphanumeric message
b. Video message
c. Voice message
d. Numeric message
Answer: (b).Video message

5. What is a paging access number?
a. An e mail id
b. A username
c. A toll free telephone number
d. A registration number
Answer: (c).A toll free telephone number

6. Which type of transmission technique is employed by paging system?
a. Simulcasting
b. Multicasting
c. Unicasting
d. Hybrid
Answer: (a).Simulcasting

7. Which of the following is not the property of paging system?
a. Asymmetric communication
b. Light weight
c. High cost
d. Wide area coverage
Answer: (c).High cost

8. Which of the following properties describes the transmitters and receivers in paging system?
a. High complexity and high power transmitter, high complexity and high power receivers
b. Low complexity and low power transmitter, low complexity and low power receivers
c. Low complexity and low power transmitter, high complexity and high power receivers
d. High complexity and high power transmitter, low complexity and low power receivers
Answer: (d).High complexity and high power transmitter, low complexity and low power receivers

9. What is a pager in the paging system?
a. A transmitter
b. A receiver
c. A transceiver
d. An equalizer
Answer: (b).A receiver

10. Who introduced the paging system for the first time?
a. Al Gross
b. Teri Pall
c. Alexander Graham Bell
d. Martin Cooper
Answer: (a).Al Gross

Page 1 of 8